Цените на имотите в България ще останат стабилни през 2021 г., твърди експерт


| Видяна 337


Цените на имотите в България ще останат стабилни през 2021 г., твърди експерт


Какви ще са цените на имотите у нас през следващата година зависи от действията на Европейската централна банка. Вероятно пазарът ще бъде облагодетелстван от разхлабената монетарна политика в Европа, цените ще останат стабилни и дори могат да продължат да растат. 

 

У нас пазарът на недвижими имоти е възстановен на 90% след удара от пандемията. Пазарът е в много добра кондиция, независимо, че много анализатори очакваха, че той ще понесе по-голям шок. Основната причина за спокойствието са банките... Те постъпиха по един неочаквано атрактивен за клиентите начин.

 

Коронавирусната криза увеличава интереса към къщите у нас, но предлагането все още не е съобразено с рязката промяна в търсенето - то расте с над два - два и половина пъти.  Експертите смятат, че тази тенденция ще се запази и предупреди, че когато един имот е много евтин, то има причина за това. Коронакризата не доведе до нови тенденции, тя по-скоро ускори съществуващите. 

 

Бизнес имотите са обект на много голяма, ускорена трансформация, като най-засегнати са търговските площи, за които има риск да не се възстановят след пандемията.

 

                                                                                                                                     Източник: investor.bg « Назад към всички новини