Имотите „до ключ“ се продават бързо, отчитат от бранша


| Видяна 50


Имотите „до ключ“ се продават бързо, отчитат от бранша


Жилищата остават най-лесната и разбираема форма на инвестиция, посочи Николай Георгиев, мениджър в Colliers.


Имотите на вторичния пазар - завършен имот или готов за нанасяне, а не от инвеститор, се продават бързо. Наред с това търсенето на имоти от среден и висок клас бележи ръст според последните проучвания. Това коментира Николай Георгиев, мениджър „Оценки и консултационни услуги“ в Colliers, в предаването "В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

 

Имотният пазар се задържа на добро равнище и не е застрашен от кризи. „Има активни купувачи на пазара, но не купуват на всяка цена, търсят подходящ имот, не бързат. А пък продавачите, от своя страна, не са склонни да правят големи отстъпки в очакване на правилния купувач“, описа ситуацията Георгиев.


Цените на имотите в България се покачват със стабилни темпове, макар и бавно. Основни фактори за това са поскъпването на строителните материали и липсата на терени за строеж, посочи гостът. Той обърна внимание, че брокерските компании не правят компромиси с изискванията си, а купувачите знаят какво точно искат да намерят. Те имат ясни предпочитания за закупуване на готови имоти, в които можеш да се нанесеш почти веднага. 

 

Източник: Investor.bg« Назад към всички новини