» ВАЖНО ЗА КУПУВАЧИ

ЕТАПИ ЗА УСПЕШНО ЗАКУПУВАНЕ НА ИМОТ

Вашата цел е да намерите подходящ имот, на най-добра цена, за възможно най-кратко време. Преди да започнете търсенето, е много важно да получите консултация от професионалист относно етапите по сключване на една успешна сделка.
 

I. КОНСУЛТАЦИЯ 
В МАТЕКС се сключват сделки ежедневно и ние познаваме добре пазара на имоти. Ние имаме реалистичен поглед към пазара: нивата на цените, търсенето, предлагането, бъдещите промени в градската среда, преимуществата и недостатъците на всеки квартал. В МАТЕКС работят консултанти, които проверяват детайлно всеки документ на имота и защитават интересите и средствата на нашите клиенти - купувачи.

II. РЕГИСТРИРАНЕ НА ИНТЕРЕСА
Първата стъпка към намирането на правилния имот за Вас е да получим максимална информация относно параметрите на желания от Вас имот – вид, желано местоположение, квадратура, бюджет, начин на финансиране, време на покупката.

Регистрацията на Вашия интерес може да стане като:
• ни се обадите на телефон - + 359 878 613 300, всеки ден от 09:00 до 18:00 часа;
• посетите нашия офис в гр. Варна, на ул. Габрово № 14;
• изпратите директно запитване на office@matex.bg.
 

След като регистрираме Вашия интерес и изискванията към желания имот, ще Ви представим избрани имоти, които отговарят на изискванията Ви, не само от базата данни на МАТЕКС, но и от целия пазар.
 

III. КЛЮЧЪТ КЪМ УСПЕШНИЯ ОГЛЕД
В МАТЕКС всеки ден постъпват нови оферти. Преди да ги предложим на нашите клиенти, ние задължително ги посещаваме и проверяваме, че документацията по тях отговаря на ситуацията, описана от продавачите им. Ще Ви предложим имоти, отговарящи на критериите ви и ще осигурим достъп за огледи до всички тях. Огледите са най-сериозната част за купувачите, така че Вашият брокер ще Ви помогне да си направите списък с изисквания, които са важни за Вас: квартал, етаж, дали имотът се нуждае от ремонт и т.н.
 

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: Ангажирате доверен консултант по недвижими имоти, като подпишете договор с МАТЕКС. Той ще Ви придружава на огледите и ще отговори на всички Ваши въпроси. За вашия консултант огледите са ежедневие и той ще знае какво и как да попита продавача, за да извлече най-много информация за имота и полза за Вас! Ние се съобразяваме с Вашите лични и професионални ангажименти – за удобство на клиентите ни предлагаме възможности за огледи на имоти през всички дни в седмицата.
 

IV. ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ ЧРЕЗ ИПОТЕКА
В офиса на МАТЕКС за клиентите се грижи квалифициран консултант, който ще Ви помогне да направите правилния избор от офертите на финансови институции.
Вашият консултант ще организира среща, на която ще научите:
• Колко средства можете да изтеглите;
• Каква сума ще е месечната Ви погасителна вноска;
• Какви са допълнителни такси, които рекламите спестяват;
• Как можете да се възползвате от различни пакети.

V. ЮРИДИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ И ДОГОВАРЯНЕ НА УСЛОВИЯТА
За успешната и сигурна покупка на имота, ние предоставяме пълна правна консултация.
Вашият брокер ще Ви съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за покупката и ще проведе преговори с продавача на имота.
За успешна покупка на имот, ние Ви предоставяме пълна правна консултация с нашите юристи, които притежават дългогодишен опит в сделки с недвижими имоти.

 

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: МАТЕКС работят с изключителни специалисти именно в сферата на имотите. Те са информирани, компетентни и с дългогодишен опит, от който трябва да се възползвате!

Ние ще:
• Съберем и проверим до последния детайл документите на закупувания от Вас имот;
• Изготвим договор за покупко-продажбата на закупувания от Вас имот;
• Организираме срещите между двете страни за подписване на всички необходими документи;
• Проверим изрядността на всички документи на продавача.
 

VI. ПОДПИСВАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР
Вашите интереси са наш приоритет. След като изберете имот, който да закупите, МАТЕКС ще:
• Води срещите между двете страни по време на преговори.
• Провери изрядността на всички необходими документи до приключване на сделката.
• Ще изготви договор за покупко-продажбата на избрания от Вас имот.

Част от процеса на закупуване на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Този договор ще бъде изготвен от МАТЕКС съгласно спецификацията на избрания имот, като ще бъде направена повторна проверка на документите за собственост на имота.
С подписване на договор за предварителна покупко-продажба на имот, Вие се задължавате да внесете капаро (задатък), който гарантира желанието Ви да закупите имота.
 

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: При подписването на предварителния договор се определя и дата за подписване на окончателен договор и изповядване на сделката пред нотариус, което Ви прави собственик на желания имот.

VII. ПОДПИСВАНЕ НА ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА ИМОТА 

Вашият консултант ще насрочи среща при нотариус за подписване на окончателен договор в нотариална форма (нотариален акт). С подписването на окончателния договор за придобиване на имота заплащате и остатъка от стойността на имота (остатъка след приспадане на капарото от стойността на имота). Успешната Ви покупка на имот ще е приоритет за нас до финализирането на сделката.
 

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ:  МАТЕКС работи с най-добрите нотариуси и Вашият консултант ще Ви посъветва с кого е най-добре да финализирате покупката на имота си. Списъкът ни с препоръчани нотариуси включва само проверени и доказали се специалисти, при които сделката ще бъде изповядана бързо и безпроблемно. Вашият консултант ще подготви среща за предаване на ключовете от имота, което е и финалната стъпка.

 

ПОСРЕЩАМЕ КЛИЕНТИ - ИЗПРАЩАМЕ ПРИЯТЕЛИ !
 


Обади се сега

МАТЕКС ИМОТИ

тел.+359 52 613 300
тел. +359 878 613 300
office@matex.bg

Направете запитванеВашето писмо беше изпратено успешно! Очаквайте отговор!