» ВАЖНО ЗА ПРОДАВАЧИ » СЪВЕТИ ЗА УЮТЕН ДОМ И ОФИС

Не отивайте до магазина за мебели, преди да имате ясна концепция какво търсите.

Моят дом е моята крепост. Не, ще започнем отначало. Моят дом и моят офис са уютни места, където се чувствам спокоен и разполагам с удобства. Там съм защитен от напрягащия външен свят и имам условията да творя, да съм пълноценен.

Достатъчни са доза прагматизъм, ясна визия, творчески подход и бюджет. И все пак, когато купуваме или ремонтираме новия си дом или когато търсим офис за бизнеса си, често изпускаме някои подробности, за което после съжаляваме.

Има четири ключови критерия при избора на жилище:

Местоположение – важен е районът, в който ще живеем, важна е гледката, с която ще пием сутрешното си кафе, важни са съседите и хората, с които ще се разминаваме на входа. Дали предпочитаме тих апартамент на закътана уличка, или търсим оживена локация в самия център на града е въпрос на лични предпочитания, темперамент и семейно положение, но изборът е важен, за да се чувстваме удовлетворени.

Инфраструктура – спирки на градския транспорт, близост до здравни центрове, спортни зали, училища и детски градини – това са все подробности, на които си заслужава да обърнем внимание, когато търсим новото си жилище, което да покрива всичките ни нужди.

Възможност за паркиране - по-старите сгради не разполагат с подземни гаражи, но пък са на по-достъпни цени. И все пак е добре да знаем къде ще паркираме автомобила си след дългия работен ден, ако не искаме с часове да правим кръгчета в квартала в търсене на паркомясто.
Зелени площи и паркове – ако това ви се струва маловажно, помислете за слънчевите уикенди, когато ще поискате да се разходите на чист въздух или да изпиете чаша кафе на открито. Помислете и за свободното време на децата си. Настолните игри и компютрите не са най-добрата алтернатива за безгрижно детство.

 

Закупуването на нов дом е вълнуваща, но и отговорна задача. За нейното решаване на помощ идва Матекс Имоти.

За реновацията на дома също е добре да сме наясно с някои от тънкостите на практичния ремонт. Ето и няколко съвета, за да изглежда домът ви добре, да бъде уютен и същевременно да отразява вашето лично чувство за стил:

Не отивайте до магазина за мебели преди да имате ясна концепция какво търсите. Не си купувайте мебели в паника, само защото имате празен дом и бързате да го обзаведете. Може да имате спешна нужда от нова маса, но ако изберете такава от метал и стъкло, само защото ви харесва в магазина, а трапезарията ви е в меки дървесни тонове, ще трябва скоро да купувате и столове, че и шкафове, които да паснат на масата. В противен случай ще имате нова маса, която изглежда нелепо в общото пространство.

Направете необходимите измервания. Измерете веднъж, след това още веднъж. Съответствието на мащаба на мебелите с мащаба на стаята е от решаващо значение. Грамадният диван, който със сигурност е удобен, не е подходящ за малък хол, а дори най-елегантните столове ще се изгубят в широко и отворено помещение.

Обзавеждайте и декорирайте в съответствие с личния си начин на живот, планове и реалности. Дали ще превърнете кабинета си в детска стая или част от кухнята в мини офис е въпрос на необходимост. Стаята за йога, за която отдавна мечтаете, може да почака. Засега.
• Вдъхновете се от световните тенденции в интериорния дизайн. Разгледайте книги и списания за интериорен дизайн, както и онлайн ресурси като Pinterest и Instagram. Намерете стила, който ви харесва най-много, а след това го използвайте като отправна точка в търсенето на перфектното обзавеждане.

 

Към бюджетирането на ремонта у дома също трябва да се подходи разумно.

Когато бизнесът ви расте, имате нужда от повече пространство за екипа си и по-модерно обзавеждане, обърнете внимание на локацията, инфраструктурата и паркоместата около новото помещение. Това е важно както за комфорта на служителите ви, така и за удобството на клиентите ви.

Преди да поръчате обзавеждане, си отговорете на въпроса дали не може да „избягате“ от общоприетото схващане за офис атмосфера, която е безидейна и често демотивираща за работещите. Бъдете креативни и осигурете на хората си среда, в която да се чувстват вдъхновени и ценени. Това ще увеличи тяхната работоспособност. Кът за релакс е чудесна идея, а онези ергономични столове ще задържат служителите по-дълго пред компютрите, без да се оплакват от болки в гърба. Инвестирайки в офис, вие инвестирате в растежа на бизнеса си.

 


Обади се сега

МАТЕКС ИМОТИ

тел.+359 52 613 300
тел. +359 878 613 300
office@matex.bg

Направете запитванеВашето писмо беше изпратено успешно! Очаквайте отговор!