» Услуги » ВАЖНО ЗА КУПУВАЧИ

ЕТАПИ ЗА УСПЕШНО ЗАКУПУВАНЕ НА ИМОТ


Вашата цел е да намерите подходящ имот на най-добра цена за възможно най-кратко време. Преди да започнете търсенето е много важно да получите консултация от професионалист относно етапите по сключване на една успешна сделка.


I. КОНСУЛТАЦИЯ

В МАТЕКС се сключват сделки ежедневно и ние познаваме добре пазара на имоти. Ние имаме реалистичен поглед към пазара: нивата на цените, търсенето, предлагането, бъдещите промени в градската среда, преимуществата и недостатъците на всеки квартал. В МАТЕКС работят консултанти, които проверяват детайлно всеки документ на имота и защитават интересите и средствата на нашите клиенти-купувачи.

 

II. РЕГИСТРИРАНЕ НА ИНТЕРЕСА

Първата стъпка към намирането на правилния имот за Вас е да получим максимална информация относно параметрите на желания от вас имот – вид, желано местоположение, квадратура, бюджет, начин на финансиране, спешност на покупката.Регистрацията на Вашия интерес може да стане като:

- ни се обадите на телефон - 0878/613-300 всеки ден от 09:00 до 18:00 часа

- посетите нашия офис

- изпратите директно запитване на office@matex.bg

След като регистрираме вашия интерес и изискванията към желания имот, ще Ви представим избрани имоти не само от базата данни на МАТЕКС, но и от целия пазар, които отговарят на изискванията Ви.

 

III. КЛЮЧЪТ КЪМ УСПЕШНИЯ ОГЛЕД

В МАТЕКС всеки ден постъпват нови оферти. Преди да ги предложим на нашите клиенти ние задължително ги посещаваме и проверяваме, че документацията по тях отговаря на ситуацията, описана от продавачите им. Ще Ви предложим имоти, отговарящи на критериите ви и осигурим достъп за огледи до всички тях. Огледите са най-сериозната част за купувачите, така че вашият брокер ще Ви помогне да си направите списък с изисквания, които са важни за вас: квартала, етажа, дали имота се нуждае от ремонт и т.н.

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: Ангажирате доверен консултант по недвижими имоти, като подпишете договор с МАТЕКС. Той ще ви придружава на огледите и ще отговори на всички ваши въпроси. За вашия консултант огледите са ежедневие и той ще знае какво и как да попита продавача, за да извлече най-много информация за имота и полза за Вас! Ние се съобразяваме с вашите лични и професионални ангажименти – за удобство на клиентите ни предлагаме възможности за огледи на имоти всички дни в седмицата.

 

IV. ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ ЧРЕЗ ИПОТЕКА

В офиса на МАТЕКС за клиентите се грижи квалифициран консултант, който ще ви помогне да направите правилния избор от офертите.
 

V. ЮРИДИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ И ДОГОВАРЯНЕ НА УСЛОВИЯТА

За успешната и сигурна покупка на имота, ние предоставяме пълна правна консултация.
Вашият брокер ще ви съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за покупка на имота и ще проведе преговори с продавача на имота.
За успешна покупка на имот, ние ви предоставяме пълна правна консултация с нашите юристи, които притежават дългогодишен опит в сделки с недвижими имоти.

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: МАТЕКС работят с изключителни специалисти именно в сферата на имотите. Те са информирани, компетентни и с дългогодишен опит, от който трябва да се възползвате!
Ние ще:

- Съберем и проверим до последния детайл документите по купувания от вас имот

- Изготвим договор за покупко-продажба на купувания от вас имот

- Организираме срещите между двете страни за подписване на всички необходими документи

- Проверим изрядността на всички документи на продавача

 

VI. ПОДПИСВАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР

Вашите интереси са наш приоритет. След като изберете имот, който да закупите, МАТЕКС ще:

- Води срещите между двете страни по време на преговори.

- Провери изрядността на всички необходими документи до приключване на сделката.

- Ще изготви договор за покупко-продажба на избрания от Вас имот.

Част от процеса на закупуване на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Този договор ще бъде изготвен от МАТЕКС, съгласно спецификацията на избрания имот, като ще бъде направена повторна проверка на документите за собственост на имота.
С подписване на договор за предварителна покупко-продажба на имот, вие се задължавате да внесете капаро (задатък), който гарантира желанието ви да закупите имота.
ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: При подписването на предварителния договор се определя и дата за подписване на окончателен договор и изповядване на сделката пред нотариус, което ви прави собственик на желания имот.

 

VII. ПОДПИСВАНЕ НА ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА ИМОТА


Вашият консултант ще насрочи среща при нотариус за подписване на окончателен договор в нотариална форма (нотариален акт). С подписването на окончателния договор за придобиване на имота заплащате и остатъка от стойността на имота (остатъка след приспадане на капарото от стойността на имота). Успешната Ви покупка на имот ще е приоритет за нас до финализирането на сделката.
ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: МАТЕКС работи с най-добрите нотариуси и вашият консултант ще ви посъветва с кого е най-добре да финализирате покупката на имота си. Списъкът ни с препоръчани нотариуси включва само проверени и доказали се специалисти, при които сделката ви ще бъде изповядана бързо и безпроблемно. Вашият консултант ще подготви среща за предаване на ключовете от имота, което е и финалната стъпка.

ПОСРЕЩАМЕ КЛИЕНТИ- ИЗПРАЩАМЕ ПРИЯТЕЛИ !


Обади се сега

МАТЕКС ИМОТИ

тел.+359 52 613 300
тел. +359 878 613 300
office@matex.bg

Направете запитванеВашето писмо беше изпратено успешно! Очаквайте отговор!