Какви са най-добрите имоти за инвестиция в България?


| Видяна 442


Какви са най-добрите имоти за инвестиция в България?


България е една от страните, в които инвестициите в имоти се реализират успешно през последните години заради процентната доходност от наеми и възвръщаемостта. Това се коментира в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria 

„Причината за своеобразния бум в купуването на имоти с цел инвестиция са фактически нулевите лихви по депозитите. Много хора се насочват към инвестиция в имот", коментират те.

Според тях най-добрите градове за инвестиция в имоти са големите градове като София, Пловдив, Варна, а най-изгодните имоти за инвестиция – по-малките, едностайни апартаменти.

„Средната цена, на която може да се закупи едностаен апартамент в София, варира между 42 и 45 хил. евро, което при среден наем от 250 евро прави възвръщаемост около 7%", изчисляват.

Средната възвръщаемост за България е 5,7%, допълни той и напомни, че това е доста добра инвестиция.

За Варна те открояват тенденцията да се дават под наем повече къщи и при тях е най-добрата възвръщаемост. възвръщаемостта е почти като от отдаването на едностайни и двустайни апартаменти. По думите им един имот се изплаща средно за 15 години.           

http://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2017-10-04/izgodno-li-e-da-kupim-imot-s-tsel-investitsiya« Назад към всички новини